Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα > Συνεργασίες/Δίκτυα/Δομές >
TDM 2000 International

TDM 2000 International

H TDM 2000 International είναι ένα διεθνές δίκτυο, το οποίο καθιερώθηκε ως επίσημο δίκτυο τον Αύγουστο του 2008, προκειμένου να πραγματοποιήσει πιο αποτελεσματικά τις δραστηριότητές του σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Η TDM 2000 International περιλαμβάνει όλους τους κλάδους της TDM και μαζί με άλλες οργανώσεις, έχουν ένα κοινό στόχο και θέλουν να επιτύχουν παρόμοιους στόχους. Το δίκτυο περιλαμβάνει οργανώσεις από όλη την Ευρώπη και τις γειτονικές χώρες: δηλαδή της ΕΕ, στην ευρωμεσογειακή περιοχή, περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Ευρώπης και Καυκάσου.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια, όταν στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας μια ομάδα νέων έχει δημιουργήσει την οργάνωση TDM 2000, η ??οποία προωθεί την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, ενθαρρύνει την κινητικότητα των νέων, κάνει τους πολίτες πιο δραστήριους στην κοινωνία όπου ζουν και τονώνει την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.

Με βάση τα έργα, τις δραστηριότητες και τους στόχους, άλλοι εταίροι από διαφορετικές χώρες, ήθελαν να αναπτυχθεί αυτή τη σχέση και για το λόγο αυτό έχουν δημιουργήσει νέες οργανώσεις. Μερικοί από αυτούς έδωσαν διαφορετικά ονόματα για αυτές τις νέες ενώσεις, ενώ άλλοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το λογότυπο του TDM 2000, όπως η Μάλτα, η Λετονία ή τη Γερμανία. Αμέσως ήρθε η ιδέα να γίνει μια ένωση όλων αυτών των οργανώσεων, δίνοντας ζωή σε ένα διεθνές δίκτυο που θα επιτρέψει μια μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ τους, και έτσι μετά από διάφορες προσπάθειες, τις 8 Αυγούστου 2008 τα μέλη όπως η TDM 2000, η ??Ιταλία, TDM 2000 η Εσθονία, TDM 2000, η ??Γερμανία και άλλα δημιούργησαν την TDM 2000 International, ένα σύστημα στο οποίο μπορούν να εργαστούν μαζί σαν ομάδα και να ακολουθήσουν τους ίδιους σκοπούς.

Δίκτυο όπως TDM 2000 International βοηθά στην πιο αποτελεσματική υλοποίηση των έργων και της συνεργασίας της σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, και αυτό σημαίνει ότι και οι δύο έχουν «ισχυρή μέλη», τα οποία είναι οργανισμοί που λειτουργούν σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και έχουν μεγάλη απήχηση και συνεργασία με νέους με μικρή εμπειρία, αλλά μεγάλες δυνατότητες για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του δικτύου.

Επί του παρόντος οι εταίροι είναι κάθε μέρα όλο και περισσότεροι και ενδιαφέρονται και συμμετέχουν στις δραστηριότητες αυτού του δικτύου, δίνοντας νέες ιδέες και προτάσεις που θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον.

Τώρα TDM 2000 International είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργήθηκε και διαχειρίζεται από τους νέους. Έχει καθιερωθεί ως ένα διεθνές δίκτυο που είναι ενεργό σε όλη την Ευρώπη. Είναι ανοικτό σε κάθε νέο μέλος που πληροί τις απαιτήσεις του κανονισμού εγγραφής. Πιστεύει στον αμοιβαίο σεβασμό του πολιτισμού και της ισότητας της ανθρωπότητας.

Οι δραστηριότητές του με στόχο την ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών στο πλαίσιο της νεολαίας, προκειμένου να υποστηρίξει την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των νέων και την προώθηση της ενεργού συμμετοχής τους σε σχέση με την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς μια δημοκρατική και συμμετοχική συστήματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Οι δραστηριότητες που αναλαμβάνει περιλαμβάνουν τη διοργάνωση διαφόρων πολυπολιτισμικών σχεδίων με στόχο την προώθηση της του πολιτισμού στην Ευρώπη. Συνεργαζόμαστε με τους νέους ανθρώπους από όλη την Ευρώπη και σε γειτονικές χώρες.
Η οργάνωση και την υλοποίηση των έργων αυτών συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νέων ανθρώπων με τη διεύρυνση της κατανόησης των πολιτισμικών διαφορών και θα τους καταστήσει υπεύθυνους για τις δραστηριότητες που αναλαμβάνουν.
Το δίκτυο έχει καθιερωθεί μόλις το 2008 αλλά όλα τα μέλη της εργάζονται στον τομέα της νεολαίας από πολλά χρόνια.

Ομάδα-στόχος μας είναι οι νέοι, χωρίς περιορισμούς: οι μαθητές,, άνεργοι αποφοίτοι, και χωρίς ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσης. Προσπαθούμε να συμπεριλάβουμε στις δραστηριότητές μας το σύνολο των ενδιαφερομένων για τη νεολαία, ανεξάρτητα από κοινωνική ή γεωγραφική τους προέλευση. Κάνουμε χρήση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στήριξης για τη συμμετοχή ειδικά εκείνων των νέων με λιγότερες ευκαιρίες.

Σύμφωνα με το καταστατικό, το διοικητικό συμβούλιο της TDM 2000 International αποτελείται από τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, τον υπεύθυνο για την ανάπτυξη του δικτύου και της Γραμματείας. Η βασική ομάδα εργασίας αποτελείται από 30 άτομα, που προέρχονται από τις οργανώσεις-μέλη, κάθε πρωτοβουλία που απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με τις ικανότητες και το ενδιαφέρον της. Όταν πρόκειται για την υλοποίηση των έργων του αριθμού των ατόμων που εμπλέκονται ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες.

TDM 2000 International συγκεντρώνει μαζί με 2 οργάνωσεις από την Ιταλία (TDM 2000, Centro Αλληλεγγύης Terzo Settore), 1 από τη Γερμανία (TDM 2000, η ??Γερμανία eV), 1 από την Εσθονία (TDM 2000 η Εσθονία), 1 από τη Λετονία (TDM 2000 Λετονία), 1 από τη Μάλτα (TDM 2000 Μάλτα), 1 από την Ελλάδα (ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ), 1 από την ΠΓΔΜ Μακεδονία (Κέντρο για τον διαπολιτισμικό διάλογο), 1 από τη Λιθουανία (TDM 2000 Trio Λιθουανία), 1 από το Ισραήλ (SparkPro Organization), 2 από την Τουρκία ( YOUTHA.rt-Art, Ερευνών και πρωτοβουλίας κατάρτισης, Kocaeli Yuksek Ogrenim Dernegi), 1 από την Ουγγαρία (Helvecia Kulturajaert Kozhasznu Alapitvany), 1 από την Αλβανία (Πέρα από εμπόδια), 1 από τη Ρουμανία (Asociatia De Tineret Bucura), 1 από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (Asocijacija Graditelji Mira), 1 από το Κοσσυφοπέδιο (Λίγο Lex legis), 1 από την Πορτογαλία (Geoclub), 1 από τη Σερβία (OSMEH), 1 από την Αρμενία (Civic Φόρουμ των ΜΚΟ)

© 2011 Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση

Ομήρου 54, 106 72 Αθήνα. Tηλ.: 210 3643224, 210 36 46 953, ekfrasi@ekfrasi.gr