Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα > Προφίλ > Φορείς της οργάνωσης >
Νεολαία Ευρωπαϊκή Έκφραση

Η Νεολαία Ευρωπαϊκή Έκφραση (ΝΕΕ) ιδρύθηκε το 1998 στα πλαίσια του Ομίλου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ από μία ομάδα νέων, οι οποίοι ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν τη νέα γενιά και να δώσουν κίνητρα στους νέους της Ελλάδας να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε θέματα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η ΝΕΕ λειτουργεί ως αυτόνομος οργανισμός μέσα στα πλαίσια της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και έδρα έχει τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης- οδός Ομήρου 54 στην Αθήνα. Η ΝΕΕ ως οργάνωση νέων βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ενώ παγίως εκπροσωπείται και υποστηρίζει τις θέσεις της στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΕΣΥΝ).

Η ΝΕΕ έχει τη δική της εσωτερική οργάνωση και κανόνες λειτουργίας, οι οποίοι ρυθμίζονται βάσει καταστατικού. Το κεντρικό διοικητικό όργανο της ΝΕΕ είναι η Γραμματεία, τα μέλη της οποίας εκλέγονται σε ετήσια βάση με ψηφοφορία, η οποία διεξάγεται μεταξύ όλων των μελών της ΝΕΕ. Η Γραμματεία συνέρχεται σε τακτική βάση κάθε μήνα, εξετάζει όλα τα τρέχοντα θέματα της ημερήσιας διάταξης και λαμβάνει αποφάσεις με απαρτία. Τέλος, η ΝΕΕ εκπροσωπείται με ένα μέλος της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ (ΟΕΕ), όπου παρουσιάζει τις δράσεις της ΝΕΕ.

Η ΝΕΕ δεν επικεντρώνει τις δραστηριότητές της μόνο στην Αθήνα αλλά προσπαθεί να τις επεκτείνει σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. Έτσι, με πρωτοβουλία μιας ομάδας φοιτητών και νέων επιστημόνων από τη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε η πρώτη περιφερειακή οργάνωση της ΝΕΕ στη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με τη ΝΕΕ στην Αθήνα. Η επικεφαλής της ΝΕΕ Θεσσαλονίκη είναι το μέλος της Γραμματείας Αντιγόνη Μελιδονιώτη.Παράλληλα, μέλη της Γραμματείας και απλά μέλη της ΝΕΕ συμμετέχουν σε διεθνή συνέδρια και συναντήσεις και εκπροσωπούν τη ΝΕΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κομίζοντας σημαντική εμπειρία στα θέματα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η ΝΕΕ έχει τις πόρτες της ανοικτές για όσους και όσες πιστεύουν στο ιδεώδες της ενωμένης Ευρώπης και θέλουν να συμβάλλουν πρακτικά στην υλοποίησή του. Η γραμμή επικοινωνίας με τη ΝΕΕ παραμένει ανοικτή στο κεντρικό τηλέφωνο των γραφείων της Ευρωπαϊκής Έκφρασης.

Η Γραμματεία της ΝΕΕ για το έτος 2013 αποτελείται από τους εξής:

 

Πρόεδρος: Ράνια Παπασταυροπούλου (από 8/2013) Πρόεδρος: Αθανάσιος Γραμμένος (έως 8/2013)
Γραμματέας:Βίκυ Μισσιρά
Αναπληρώτρια Γραμματέας:Ευγενία Βασιλοπούλου
Ταμίας:Θεώνη Δριμάλα
Μέλος:Μαίρη Τσαούση
Μέλος:Ειρήνη Δράκου

Αναπληρωματικό μέλος:Δήμητρα Μισσιρά
Αναπληρωματικό μέλος:Όμηρος Τσάπαλος

Εκπρόσωπος Τύπου: Κωνσταντίνος Φασούλης
Υπεύθυνη διεθνών συνεργασιών:Ηλιάνα Λάντζου

Επικοινωνία με την νεολαία μας: youth [at] ekfrasi.gr

Η Γραμματεία της ΝΕΕ για το έτος 2012 αποτελείται από τους εξής:

Πρόεδρος Γραμμένος Αθανάσιος

Γραμματέας Λάντζου Ηλιάννα

Ταμίας Μισσιρα Βίκυ

Αναπλ. Πρόεδρος Παπασταυροπούλου Ράνια

Αναπλ. Γραμματέας Τσαούση Μαίρη

Μέλος Φαίη Παπαντωνίου

Μέλος Γιώργος Καρλατήρας

Αναπληρωματικό Μέλος Ειρήνη Δράκου

Αναπληρωματικό Μέλος Κατσίγιαννη Μαρία

 

© 2011 Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση

Ομήρου 54, 106 72 Αθήνα. Tηλ.: 210 3643224, Fax: 210 36 46 953, ekfrasi@ekfrasi.gr