Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα > Νέα/Εκδηλώσεις >
Εκδηλώσεις
6/12/2018 - Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ
Ο Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση και η Έδρα Jean Monnet για την Ευρωπαϊκή Δημοσιονομική Διακυβέρνηση και Έλεγχο, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σας προσκαλούν την Τετάρτη 12/12/2018 και ώρα 17.00 στην Αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2, Κολωνάκι, 4ος όροφος στην εκδήλωση με τίτλο «Η Ευρώπη μετά τις Ευρωεκλογές του Μάϊου»
6/12/2018 - Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ
Ο Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση και η Έδρα Jean Monnet για την Ευρωπαϊκή Δημοσιονομική Διακυβέρνηση και Έλεγχο, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σας προσκαλούν την Τετάρτη 12/12/2018 και ώρα 17.00 στην Αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2, Κολωνάκι, 4ος όροφος στην εκδήλωση με τίτλο «Η Ευρώπη μετά τις Ευρωεκλογές του Μάϊου»
16/11/2018 - DEMOCRACY VALUES FOR YOUTH PARTICIPATION
H Ευρωπαϊκή Έκφραση συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD) και το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) στο πλαίσιο του έργου Democracy Values for Youth Participation. Σκοπός της συνάντησης είναι η προώθηση του εσωτερικού διαλόγου μεταξύ της δημοτικής αρχής και ομάδων νέων σε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, μέσα από τη χρήση και λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας
9/11/2017 - EΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ο Ευρωπαϊκός Δήμος στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων "Ελλάδα και Ευρώπη" σας καλεί σε συζήτηση με τον Ακαδημαϊκό, Καθηγητή Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή 2003-2013, με θέμα «Το αξιακό υπόβαθρο της κρίσης» Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, 18.00-20.00 Info Point Europa: 1, rue Archimède, 1040 Bruxelles RSVP: contact@europeandemos.eu
5/5/2017 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-26/5/2017
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ο Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση σε συνεργασία με το Europe Direct του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα : «Το μέλλον της Ευρώπης», την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και ώρα 17.00 στην αίθουσα του Europe Direct
28/12/2016 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΟ MONEY SHOW 2017
Η Ευρωπαϊκή Έκφραση διοργανώνει στο πλάισιο του Money Show εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο Χίλτον το Σάββατο 7/1/2017
7/1/2016 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ MONEY SHOW 2016
Η Ευρωπαϊκή Έκφραση και η Επέκεινα χώρα, διοργανώνουν το Σάββατο 9/1 και ώρα 12.00-14.00 στο πλαίσιο του Money Shoy, στο ξενοδοχείο Χίλτον, εκδήλωση με θέμα "Επέκεινα Χώρα, Κοσμοπολιτικές, Περιπατητικές Συναντήσεις. Η Ελλάδα ως τόπος διεθνούς συννενόησης, πολιτισμού & εθελοντισμού"
18/5/2015 - 13Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ
- ο εθελοντισμός είναι μια ζωή με ένταση και ρυθμό! - 13Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015, 10.00 - 19.00 Θησείο, Πεζόδρομος Απ. Παύλου (κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ) «Ο εθελοντισμός είναι μια ζωή με ένταση και ρυθμό!», με το μήνυμα αυτό, 40 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 13η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, από τις 10.00 π.μ. έως τις 19.00 μ.μ., στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο. Οι ιδέες του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης αποδεικνύονται, πλέον, ως απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη. Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή σε όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο των εθελοντικών οργανισμών, από τους ίδιους τους εθελοντές αλλά και μέσω ενημερωτικού υλικού. Θέατρο δρόμου, χορευτικά και μουσικά δρώμενα, δια δραστικά παιχνίδια, θα γεμίσουν με ρυθμό και ενέργεια τη Γιορτή του Εθελοντισμού. Τη διοργάνωση της γιορτής έχουν αναλάβει οι οργανισμοί «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS, AIESEC, AEGEE Αθήνα, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ΕΔΡΑ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA». Φορείς όπως: UNICEF, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Φλόγα, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Greenpeace, Γραμμή Ζωής SILVER ALERT, Κέντρο Ζωής, ΚΕΘΕΑ Στροφή, Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος, Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ», Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Αθηνών (ΧΑΝ), ΕΛΙΞ, Make A Wish, Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής, είναι μόνο μερικοί από τους τοπικούς και διεθνείς συμμετέχοντες.
18/5/2015 - Διεξαγωγή Θεματικού Εργαστηρίου στο Δήμο Καρύστου για την πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας»
Διεξαγωγή Θεματικού Εργαστηρίου στο Δήμο Καρύστου για την πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ευβοϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη» στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας» που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 του ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) σε συνεργασία με τον Δήμο Καρύστου διοργανώνουν εκδήλωση- θεματικό εργαστήριο με θέμα: «Χρηματοδοτικά εργαλεία και Νέες Μορφές Επιχειρηματικότητας - Μέθοδοι αξιοποίησής τους στην επιχειρηματική δράση: Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα – νεανική επιχειρηματικότητα – τεχνικές εύρεσης εργασίας» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρα 18:00-21:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου-ΕΠΑΛ Καρύστου. Το έργο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 του ΕΣΠΑ, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
17/12/2013 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΟ 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ MONEY SHOW
Η Ευρωπαϊκή Έκφραση στο πλαίσιο του «6oυ Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα • Έλληνας Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης» ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟ Στρογγυλό τραπέζι αρχηγών κομμάτων του φιλελεύθερου δημοκρατικού χώρου για συζήτηση περί της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης της χώρας και των επικείμενων Ευρωεκλογών Την Κυριακή 22/12/2013 και Ώρα 18.00-20.00 στην Αίθουσα Θάλεια 2 ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Θάνος Τζήμερος, Πρόεδρος Δημιουργία Ξανά Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Πρόεδρος Φιλελεύθερη Συμμαχία Θεόδωρος Πολυζωϊδης, Πρόεδρος Δημοκρατικοί
11/12/2013 - 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
21/10/2013 - EUROPEAN DEMOS-INITATION-23/10/2013
The new supervisory regime of the European banking system
10/4/2013 - ΣΥΝΕΔΡΙΟ:Σχέσεις Βορρά-Νότου στην Ε.Ε: συγκρούσεις εθνικών στερεοτύπων σε μία περίοδο οικομικής κρίσης
Η Νεολαία-Ευρωπαϊκή Έκφραση συμμετέχει στην πρωτοβουλία του συνεδρίου που συν-διοργανώνουν το "Φόρουμ για την Ελλάδα" και το ίδρυμα "Friedrich Naumann Stiftung für die Freiheit" με τίτλο: "Σχέσεις Βορρά-Νότου στην Ε.Ε: συγκρούσεις εθνικών στερεοτύπων σε μία περίοδο οικομικής κρίσης" (North-South Relations in the EU: Clashes of National Stereotypes in a Period of Economic Crisis). Μία από τις πιο δυσμενείς επιπτώσεις τις κρίσης είναι η διατάραξη της ευρωπαϊκής συνοχής με πιο έντονο χαρακτηριστικό την ανάδειξη εθνικών στερεοτύπων όπως για παράδειγμα η διάκριση μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών. Αν και πρόκειται βασικώς για μια συναισθηματικού χαρακτήρα αντίδραση, η εικόνα του "άλλου" έχει ασκήσει σημαντική επιρροή και στις δύο χώρες. Η επιμονή σε πολιτικές επιλογές λιτότητας για τα χρεωμένα κράτη του Νότου από τα κράτη του Βορρά, καθώς επίσης και η άνοδος ακραίων κομμάτων στην Ελλάδα που πέραν της επίθεσης στο Μνημόνιο, υιοθετούν και μια αντι-γερμανική ρητορική είναι τα πλέον επίκαιρα παραδείγματα μιας νέας τάσης που εξαπλώνεται ιδίως μετά και την πρόσφατη ψήφιση του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου.
1/3/2013 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΗΜΟΥ "Σύγχρονες τάσεις στη διεθνή πολιτική''
Ο Ευρωπαϊκός Δήμος διοργανώνει εκδήλωση με θέμα ''Σύγχρονες τάσεις στη διεθνή πολιτική'', την επόμενη Τρίτη 05/3 στις 18.00. Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής της Παντείου Χαράλαμπος Παπασωτηρίου Ο χώρος της εκδήλωσης είναι μια ευγενική παραχώρηση του ιδρύματος Friedrich-Naumann-Stiftung für die Freiheit, Avenue de Cortenbergh 71, 1000 Brussels
21/11/2012 - 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ-ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Με χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο του εορτασμού «Ευρωπαϊκό έτος πολιτών 2013- European Year of citizens 2013», το οποίο σηματοδοτεί την 20η επέτειο από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Έκφραση διοργανώνουν το: ΄΄Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα • Έλληνας Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης στο Ξενοδοχείο Ηilton τo Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 ώρα 10.00-22.00.
2/10/2012 - ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΜΙΑΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ"
Ο «Όμιλος "Ευρωπαϊκή Έκφραση» σε συνεργασία με το γερμανικό Ίδρυμα "Friedrich Naumann Foundation for Freedom", που αναγνωρίζουν και μοιράζονται κοινές ιδέες για την ελευθερία και την ανοικτή κοινωνία, την ενωμένη Ευρώπη, τον φεντεραλισμό και την ενεργό κοινωνία πολιτών, διοργανώνουν τριήμερο συνέδριο, με θέμα: “Η Ελλάδα στο κατώφλι μιας φιλελεύθερης εποχής”. Το συνέδριο θα λάβει χώρα, από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Sikyon Coast, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και θα συμμετάσχουν πενήντα προσωπικότητες από τον εγχώριο και διεθνή πολιτικό χώρο, το Πανεπιστήμιο, τη δημοσιογραφία και την ευρωπαϊκή διοίκηση.
20/9/2012 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΜΕΞΙΚΟΥ
Η Ευρωπαϊκή Έκφραση σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Capital & Vision, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Σύνοδος G20» - Συζήτηση με τη Μεξικανική Προεδρία: προοπτικές και στόχοι υπό το πρίσμα της Ευρωπαϊκής κρίσης χρέους».
3/7/2012 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ "«Right to the Village-Δικαίωμα στο Χωριό» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων
Η συνάντηση του Δικτύου, Right to the Village- Δικαίωμα στο Χωριό θα πραγματοποιηθεί στο Καπέσοβο Ιωαννίνων, 5-8 Ιουλίου 2012.
25/5/2012 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΜΑΙΟΥ
Δελτίο Τύπου της Εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαίου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης
27/3/2012 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ"
Η Ευρωπαϊκή Έκφραση συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 και ώρα 10:00 - 14:00 με θέμα "Αντιμετωπίζουμε την Κοινωνική Κρίση"
Σελίδα: 1 από 1 - Σύνολο εκδηλώσεων: 20


Αρχείο
© 2011 Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση

Ομήρου 54, 106 72 Αθήνα. Tηλ.: 210 3643224, Fax: 210 36 46 953, ekfrasi@ekfrasi.gr