Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα >
Νεολαία/Διεθνής δράση

Η Νεολαία Ευρωπαϊκή Έκφραση (ΝΕΕ) ιδρύθηκε το 1998 στα πλαίσια του Ομίλου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ από μία ομάδα νέων, οι οποίοι ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν τη νέα γενιά και να δώσουν κίνητρα στους νέους της Ελλάδας να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε θέματα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η ΝΕΕ λειτουργεί ως αυτόνομος οργανισμός μέσα στα πλαίσια της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και έδρα έχει τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης- οδός Ομήρου 54 στην Αθήνα. Η ΝΕΕ ως οργάνωση νέων βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ενώ παγίως εκπροσωπείται και υποστηρίζει τις θέσεις της στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΕΣΥΝ). Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2002 για την ανάδειξη του νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΕΣΥΝ εκπρόσωπος της ΝΕΕ αναδείχθηκε η Βασιλική Πολυζωίδη.
Η ΝΕΕ έχει τη δική της εσωτερική οργάνωση και κανόνες λειτουργίας, οι οποίοι ρυθμίζονται βάσει καταστατικού. Το κεντρικό διοικητικό όργανο της ΝΕΕ είναι η Γραμματεία, τα μέλη της οποίας εκλέγονται σε ετήσια βάση με ψηφοφορία, η οποία διεξάγεται μεταξύ όλων των μελών της ΝΕΕ. Η Γραμματεία συνέρχεται σε τακτική βάση κάθε μήνα, εξετάζει όλα τα τρέχοντα θέματα της ημερήσιας διάταξης και λαμβάνει αποφάσεις με απαρτία. Τέλος, η ΝΕΕ εκπροσωπείται με ένα μέλος της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ (ΟΕΕ), όπου παρουσιάζει τις δράσεις της ΝΕΕ. Η εκπρόσωπος της ΝΕΕ στο ΔΣ του ΟΕΕ είναι η Γραμματέας της ΝΕΕ Μαρίκα Σ. Καραγιάννη.

 

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2011, η Νεολαία Ευρωπαϊκής Έκφρασης (Ν.Ε.Ε.) πραγματοποίησε τις καθιερωμένες αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση οι συμμετέχοντες ανέδειξαν στο Δ.Σ. τα εξής μέλη:

Πρόεδρος Γραμμένος Αθανάσιος

Γραμματέας Λάντζου Ηλιάννα

Ταμίας Μισσιρα Βίκυ

Αναπλ. Πρόεδρος Παπασταυροπούλου Ράνια

Αναπλ. Γραμματέας Τσαούση Μαίρη

Μέλος Φαίη Παπαντωνίου

Μέλος Γιώργος Καρλατήρας

Αναπληρωματικό Μέλος Ειρήνη Δράκου

Αναπληρωματικό Μέλος Κατσίγιαννη Μαρία

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011, η Νεολαία Ευρωπαϊκής Έκφρασης (Ν.Ε.Ε.) πραγματοποίησε τις καθιερωμένες αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση οι συμμετέχοντες ανέδειξαν στο Δ.Σ. τα εξής μέλη:

Πρόεδρος: Γραμμένος Αθανάσιος

Αντιπρόεδρος: Ρηγάτου Διονυσία

Γραμματέας: Παπαντωνίου Φαίη

Ταμίας : Παπασταυροπούλου Ράνια

Μέλος: Ασπετάκη Νίνα

Μέλος: Σιμοπούλου Ρένα

Παράλληλα, το νέο Δ.Σ. Νεολαίας έθεσε τους στόχους για το 2011 ώστε η ΝΕΕ να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στο ρόλο της ως όργανο εξευρωπαϊσμού και προσέγγισης της ελληνικής νεολαίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η ΝΕΕ δεν επικεντρώνει τις δραστηριότητές της μόνο στην Αθήνα αλλά προσπαθεί να τις επεκτείνει σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. Έτσι, με πρωτοβουλία μιας ομάδας φοιτητών και νέων επιστημόνων από τη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε η πρώτη περιφερειακή οργάνωση της ΝΕΕ στη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με τη ΝΕΕ στην Αθήνα. Η επικεφαλής της ΝΕΕ Θεσσαλονίκη είναι το μέλος της Γραμματείας Αντιγόνη Μελιδονιώτη.


Το 2001 ήταν μία πολύ γεμάτη σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες χρονιά. Το ετήσιο διεθνές συνέδριο της ΝΕΕ διοργανώθηκε στο Μαραθώνα- Ξενοδοχείο ATHENIA στις 10- 12 Μαΐου 2001 με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και την ειδική υποστήριξη δράσης από την Ευρωπαϊκή Έκφραση- Ανατ. Αττική. Το συνέδριο αφορούσε στο «Μέλλον της Ευρώπης» και συμμετείχαν εκπρόσωποι από 100 ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα και από 15 Εθνικά Συμβούλια Νεολαίας από τα Κράτη- Μέλη της Ε.Ε.

Η ΝΕΕ επίσης συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση και τις εργασίες του Συνεδρίου του European Youth Forum, το οποίο φέτος φιλοξενήθηκε από το ΕΣΥΝ και στο οποίο συμμετείχαν περί τους 200 εκλεγμένους εκπροσώπους Εθνικών Συμβουλίων Νεολαίας όλης της Ευρώπης.

Στις 21-22 Νοεμβρίου 2001 στα πλαίσια της επίσκεψης, που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα εκπρόσωποι της Αρμενικής οργάνωσης ACE (Armenian Center for Youth and Students International Relations and Exchange) κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της Ευρωπαϊκής Έκφρασης, υπογράφηκε συμφωνία διμερούς συνεργασίας ανταλλαγής νέων μεταξύ ACE και ΝΕΕ, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2002.

Παράλληλα, μέλη της Γραμματείας και απλά μέλη της ΝΕΕ συμμετέχουν σε διεθνή συνέδρια και συναντήσεις και εκπροσωπούν τη ΝΕΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κομίζοντας σημαντική εμπειρία στα θέματα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η ΝΕΕ έχει τις πόρτες της ανοικτές για όσους και όσες πιστεύουν στο ιδεώδες της ενωμένης Ευρώπης και θέλουν να συμβάλλουν πρακτικά στην υλοποίησή του.

Η γραμμή επικοινωνίας με τη ΝΕΕ παραμένει ανοικτή στο κεντρικό τηλέφωνο των γραφείων της Ευρωπαϊκής Έκφρασης 210 3643224, email:ekfrasi@ekfrasi.gr <mailto:ekfrasi@ekfrasi.gr> και στη διεύθυνση Ομήρου 54 Αθήνα.

© 2011 Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση

Ομήρου 54, 106 72 Αθήνα. Tηλ.: 210 3643224, 210 36 46 953, ekfrasi@ekfrasi.gr