Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα > Προγράμματα > Προγράμματα ΕΕΚΑΝΑ > >
Πολιτιστικές και Περιβαλλοντικές Διαδρομές με Ποδήλατο

Σχετικά αρχεία

Το προτεινόμενο σχέδιο φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει τους δημότες της πόλης (ιδιαιτέρως μαθητές και νέους), τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, όπως επίσης και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σε σχέση με τα ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά σημεία της πόλης του Μαραθώνα. Θα πραγματοποιηθούν επίσης επισκέψεις-διαδρομές στην πόλη του Μαραθώνα, όπου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την αξία και την ιστορία των πολιτιστικών μνημείων αλλά και των σημείων με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Στο προτεινόμενο σχέδιο σημαντικός παράγοντας θα είναι η χρήση του ποδηλάτου που είναι ένα ευχάριστο μέσο μετακίνησης και φιλικό προς το περιβάλλον και την πόλη. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι το ποδήλατο αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή τρόπο μετακίνησης των κατοίκων και επίσης, γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί η χρήση του. Για τον λόγο αυτό αναμένεται οι ομάδες στόχου να «αγκαλιάσουν» και να υποστηρίξουν το προτεινόμενο σχέδιο.
Οι ομάδες στόχου επίσης θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν την αξία (ιστορική, αισθητική) των πολιτιστικών μνημείων, ώστε να τα επισκεφτούν και να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τον ελεύθερό τους χρόνο.

Οι στόχοι του προτεινόμενου σχεδίου δράσης είναι:

  1. να γνωρίσουν οι επωφελούμενοι του προγράμματος που βρίσκονται τα πολιτιστικά μνημεία αλλά και τα ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά σημεία της πόλης,
  2. να ευαισθητοποιηθούν τόσο οι τοπικές αρχές, όσο και οι επαγγελματικοί φορείς του δήμου και η κοινωνία πολιτών για τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην τοπική κοινωνία η ανάπτυξη περιβαλλοντικά φιλικής πολιτιστικής δράσης.

Η επιλογή του Δήμου Μαραθώνα έγινε, διότι και μεγάλη ιστορία και πολιτισμική διαδρομή μέχρι σήμερα διαθέτει και μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον έχει.

© 2011 Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση

Ομήρου 54, 106 72 Αθήνα. Tηλ.: 210 3643224, 210 36 46 953, ekfrasi@ekfrasi.gr