Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα > Νέα/Εκδηλώσεις >
Νέα

 

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΜΙΑΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ" - 2/10/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου για το φιλελεύθερο κίνημα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το φιλελεύθερο γερμανικό Ίδρυμα "Friedrich Naumann Foundation for Freedom"

Ο «Όμιλος "Ευρωπαϊκή Έκφραση» σε συνεργασία με το γερμανικό Ίδρυμα "Friedrich Naumann Foundation for Freedom", που αναγνωρίζουν και μοιράζονται κοινές ιδέες για την ελευθερία και την ανοικτή κοινωνία, την ενωμένη Ευρώπη, τον φεντεραλισμό και την ενεργό κοινωνία πολιτών, διοργανώνουν τριήμερο συνέδριο, με θέμα:

“Η Ελλάδα στο κατώφλι μιας φιλελεύθερης εποχής”.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα, από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Sikyon Coast, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και θα συμμετάσχουν πενήντα προσωπικότητες από τον εγχώριο και διεθνή πολιτικό χώρο, το Πανεπιστήμιο, τη δημοσιογραφία και την ευρωπαϊκή διοίκηση.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να συναντηθούν όλες εκείνες οι ιδέες που οραματίζονται μια λειτουργικά φιλελεύθερη Ελλάδα ώστε να καταρτιστεί ένας πολιτικός χάρτης αξιών και υλοποιήσιμων προτάσεων. Παράλληλα, αυτή η συνάντηση, σε μια χρονική περίοδο χωρίς εντάσεις, θα συμβάλλει στην αμοιβαία προσέγγιση και ενδεχομένως στη συνεργασία, ξεπερνώντας τις ποικίλες και εκάστοτε πολιτικές και προσωπικές αγκυλώσεις. Η συμμετοχή ηγετικών στελεχών του φιλελεύθερου κινήματος στην Ευρώπη συμβάλλει στον ιδεολογικό εμπλουτισμό της σχετικής συζήτησης και την ουσιαστική στήριξη της πρωτοβουλίας σε μια στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα η θεματική του συνεδρίου περιλαμβάνει:

(α) τη διαχείριση της μετάβασης,

(β) τους όρους βαθειάς αλλαγής στην ελληνική πολιτική σκηνή,

(γ) τις πολιτικές έκτακτης ανάγκης και τον αναπόφευκτο εξευρωπαϊσμό,

(δ) την ανάδειξη νέου πολιτικού δυναμικού,

(ε) την εσωκομματική δημοκρατία,

(στ) τη συμμετοχική ηγεσία,

(ζ) την πορεία προς μια νέα πολιτική τάξη,

(η) μια φιλελεύθερη θεματική για τη νεολαία,

(θ) το φιλελεύθερο κίνημα στην Ελλάδα μετά τις εκλογές του 2012 και

(ι) μια φιλελεύθερη ατζέντα για την επόμενη δεκαετία.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά). Η προσέλευση είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου. Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου οι σύνεδροι θα μπορούν να συναντηθούν με τους εκπρόσωπους των ΜΜΕ στο πλαίσιο του προγράμματος.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:

Ευρωπαϊκή Έκφραση, Ομήρου 54, 106 72, Αθήνα, τηλ: 210-3643223/4, φαξ: 2103646953, ekfrasi@ekfrasi.gr.

Για να δείτε το Press Kit πατήστε εδώ

© 2011 Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση

Ομήρου 54, 106 72 Αθήνα. Tηλ.: 210 3643224, Fax: 210 36 46 953, ekfrasi@ekfrasi.gr