Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα > Νέα/Εκδηλώσεις >
Νέα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣ ΕΣΤΙΑ - 1/4/2014

 

 

                                                                                            

Αθήνα, 27/03/2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣ ΕΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

«ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ»

                                                                                                                                                                               

Δεύτερη Ημερίδα-Ημέρα Καριέρας διοργανώνει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΣΤΙΑ» για την υλοποίηση του έργου «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ», τη Δευτέρα  14 Απριλίου 2014 και ώρα 17.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας (Π.Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος).

 

Το έργο «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες στην περιοχή Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη»  αποσκοπεί να εντάξει στην αγορά εργασίας 80 άνεργους στην περιοχή μας, προερχόμενους από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά του τριτογενούς τομέα. Ειδικότερα, στόχος είναι η παροχή οργανωμένων και ολοκληρωμένων Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την κοινωνική και εργασιακή προετοιμασία, καθώς και την ενδυνάμωση των ανέργων, που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας. Με τις παρεμβάσεις  που προβλέπονται στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης (κατάρτιση, απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, επιχορήγηση Νέων Θέσεων Εργασίας και Νέων Ελεύθερων  Επαγγελματιών), θα διευκολυνθεί η ένταξή τους στην αγορά εργασίας.  

 

Σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας είναι να έρθουν σε επαφή οι ωφελούμενοι με επιχειρήσεις της περιοχής με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την υλοποίηση του έργου «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες στην περιοχή Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη». Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δράσεις που περιλαμβάνει η Πράξη αλλά και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

 

 Η πράξη «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην περιοχή Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη» υλοποιείται  στο πλαίσιο ΕΣΠΑ & του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΣΤΙΑ» συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς: ΑΚΜΗ Κατάρτιση Εκπαίδευση Ανώνυμη Εταιρεία (συντονιστής), Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, ΕΕΟ GROUP Aνώνυμη Εταιρία Συμβούλων, η Πακιστανική Κοινότητα «Η Ενότητα», Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας, η Τεχνικής Εκπαιδευτική Κ.Ε.Κ Α.Ε., η ΑΡΩΓΗ Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και η Ευρωπαϊκή Κοινωνία Πολιτική Έκφραση Θεσμοί-ΕΚΠΕΘΕ.

 

 

 

 

 

© 2011 Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση

Ομήρου 54, 106 72 Αθήνα. Tηλ.: 210 3643224, Fax: 210 36 46 953, ekfrasi@ekfrasi.gr