Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα > Νέα/Εκδηλώσεις >
Νέα

 

#EU60 H ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - 23/3/2017

15μελής αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Έκφρασης θα συμμετάσχει μαζί με χιλιάδες πολίτες απ' όλη την Ευρώπη, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την 60ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, της Συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Φεντεραλιστικές και φιλο-ευρωπαϊκές οργανώσεις με την ευκαιρία της έκτακτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-27 που φιλοξενείται από την ιταλική κυβέρνηση, θα συγκεντρωθούν στη Ρώμη μαζί με άλλες οργανώσεις και πολίτες, σε μια σειρά εκδηλώσεων για να υποστηρίξουν το ευρωπαϊκό σχέδιο και να ζητήσουν την προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής ενότητας.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 11:00 στηνPiazzadellaBoccadellaVerità. Στις 12.15 θα γίνουν ομιλίες από Ευρωπαίους πολιτικούς και πολιτικούς των κρατών όπως και εκπροσώπους της κοινωνίας πολιτών όπως οι Guy Verhofstadt, Jo Leinen, Elmar Brok, Gianni Pittella, Brando Benifei και Alyn Smith, η Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Debora Serracchiani, η συν-πρόεδρος των Πρασίνων Monica Frassoni και ο Ιταλός Υπουργός Δικαιοσύνης Andrea Orlando. Το Φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης θα γίνει στηViaAlibert5/A,κοντά στην PiazzadiSpagna, απότις8:30 μέχρι τις 12.30.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 13.45, και διαμέσου τηςViadeiCerchiκαι γύρω από την Πλατεία PalatineHillστηViadiSanGregorio, τοConstantinArc, για να καταλήξει στην Πλατεία Coliseum στις 14.30. Εκεί θα συναντηθεί με την πορεία της “La Nostra Europa”, όπου θα γίνουν ομιλίες από τους οργανωτές και θα ακολουθήσει μουσική συναυλία, μέχρι τις 15.30.

Στις 11.30 Θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου Pressconferenceστην ιταλική Βουλή (Piazza di Monte Citorio, 1 – 00186 Rome), στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μόνον διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Η δράση αυτή θα αποδείξει την πίστη μας στο ευρωπαϊκό εγχείρημα σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης. Σε μια εποχή που οι εθνικιστές, λαϊκιστές και αντι-Ευρωπαϊστές εμφανίζονται σε άνοδο, εμείς που πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή ενότητα, σε μια ισχυρότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη, οικονομικά και πολιτικά ενωμένη, πρέπει να κινητοποιηθούμε και να εκφράσουμε την υποστήριξή μας. Στη Ρώμη, μαζί με πολλούς άλλους φορείς της ευρωπαϊκής κοινωνίας πολιτών, μπορούμε να δείξουμε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση μιας ενωμένης Ευρώπης. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται και υποστηρίζονται από μια σειρά φιλοευρωπαϊκών και φεντεραλιστικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, τους Νέους Ευρωπαίους Φεντεραλιστές, το Ευρωπαϊκό Κίνημα, τις ομάδες Spinelli και Stand Up για την Ευρώπη και άλλους Έλληνες φεντεραλιστές, ευρωπαϊστές, οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και φυσικά η Ευρωπαϊκή Έκφραση θα είναι εκεί και θέλουμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση και στον διάλογο για μια πολιτικά ενωμένη Ευρώπη, για μια ευρωπαϊκή δημοκρατία.

© 2011 Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση

Ομήρου 54, 106 72 Αθήνα. Tηλ.: 210 3643224, Fax: 210 36 46 953, ekfrasi@ekfrasi.gr