Η Ευρωπαϊκή Έκφραση είναι μια ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική
Οργάνωση χωρίς κερδοσκοπικό ή κομματικό χαρακτήρα, που
ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1989 και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα,
την Κύπρο και τον διεθνή χώρο.

ΤΕΥΧΟΣ

Διπλό τεύχος για το περιοδικό Ευρωπαϊκή Έκφραση ISSUE 101-102 # April-September 2016 # 2nd – 3rd Quarter 2016Ελάτε σε επαφή μαζί μας:

Επικοινωνία
Συνδρομές
Τα σχόλιά σας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΣΗ ΜΑΓΕΙΡΑ

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΕΣΜΟΙ-ΕΚΠΕΘΕ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ στο πλαίσιο της δράσης Επιχορήγηση ΑΜΚΕ ΕΥΡΩΠΑЇΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΕΣΜΟΙ ΕΚΠΕΘΕ για την υλοποίηση του έργου «Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Κυψέλη», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5032873, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, προκηρύσσει και ζητά να προσλάβει Μάγειρα.
Μάθετε περισσότερα

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΚΛΑΙΝΕ

Η Ευρωπαϊκή Έκφραση σε συνεργασία με την ΦΑΟΣ 8 ΚΟΙΝΣΕΠ στο πλαίσιο του Yonder Festival, θα παρουσιάσει το θεατρικό μουσικοχορευτικό δρώμενο «Οι άνδρες δεν κλαίνε». Η παράσταση δίνει βήμα και δυναμώνει τη φωνή των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται στις δύο Δομές της Ευρωπαϊκής Έκφρασης στην Αθήνα ώστε να ακουστούν μέσα από το λόγο, την κίνηση, το θεατρικό δρώμενο και, εν τέλει, το καλλιτεχνικό τους έργο. Το θεατρικό, μουσικοχορευτικό δρώμενο είναι το αποτέλεσμα των πολυθεματικών εργαστηρίων που οργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ασυνόδευτοι ανήλικοι, αποδομώντας ταμπέλες και στερεότυπα: η τέχνη ως διαλύτης και καταλύτης» που υλοποίησαν συντελεστές της Ευρωπαϊκής Έκφρασης και της ΦΑΟΣ 8 ΚΟΙΝΣΕΠ. Στα πολυθεματικά εργαστήρια συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι έφηβοι που διαμένουν στις δύο δομές, ενώ στην παράσταση συμμετέχουν 20 έφηβοι, ηλικίας 14 μέχρι 18 ετών, από το Αφγανιστάν, το Μάλι, τη Γκάνα, τη Σομαλία , το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν .Ο σχεδιασμός, η δημιουργία και η παραγωγή της δράσης «Οι άνδρες δεν κλαίνε» έγινε σύμφωνα με τις αρχές του Συλλογικού Θεάτρου (Ensemble Theatre) και είναι επηρεασμένο από το θέατρο Brecht και Βoal.
Μάθετε περισσότερα

ECOSCAPES: A new landscape of thinking about ecology

Στα πλαίσια του Yonder Festival, η Ευρωπαϊκή Έκφραση με τη χρηματοδότηση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας διοργανώνει από τις 10 ως τις 17 Σεπτεμβρίου την ελληνογερμανική ανταλλαγή νέων “Ecoscapes”, στη Βίτσα Ζαγορίου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τη βιωσιμότητα, το περιβάλλον και την περιβαλλοντική συνείδηση. Μέσα από σεμινάρια, προβολές ταινιών, πεζοπορίες, θεματικές διαδρομές και δημιουργικά εργαστήρια οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις γνώσεις και τις απόψεις τους πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Ως σκοπός τίθεται η διάδοση της ιδέας ότι η βιωσιμότητα και η προστασία του πλανήτη είναι συνδεδεμένα με τις πρακτικές σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν και ανοιχτές στο ευρύτερο κοινό εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων 2 ανοιχτών συναυλιών καθώς και η παρουσίαση των πορισμάτων του προγράμματος. Σας περιμένουμε όλους/-ες!
Μάθετε περισσότερα


© 2011 Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση

Ομήρου 54, 106 72 Αθήνα. Tηλ.: 210 3643224, 210 36 46 953, ekfrasi@ekfrasi.gr