Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα > Νέα/Εκδηλώσεις >
Νέα

 

#VapingChangedMyLife, η Ευρωπαϊκή Έκφραση ξεκινάει μία καμπάνια ευαισθητοποίησης για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών σε δυνητικά ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις αντί του καπνίσματος. - 5/3/2021

#VapingChangedMyLife, η Ευρωπαϊκή Έκφραση ξεκινάει μία καμπάνιαευαισθητοποίησης για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών σε δυνητικά ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις αντί του καπνίσματος.

 

Η Ευρωπαϊκή Έκφραση βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσειότιπροβαίνει σε μια εκστρατεία για την υγείακαι τις δημόσιες ελευθερίες: τη VapingChangedMyLife. Μέσω του VapingChangedMyLife, προσφέρουμε στους Έλληνες πολίτες μια πλατφόρμα για να ακουστεί η φωνή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιοκαι να μειωθεί η επιβλαβής συνήθεια του καπνίσματος.Προσβλέπουμε στην τόνωση της δημόσιας συζήτησης σχετικά με ένα σημαντικό ζήτημακαι θέλουμενα συμβάλουμε στη δικτύωση τηςκοινωνίας πολιτώνσε μια άσκηση συμμετοχικής δημοκρατίας.

Η εξέταση του ατμίσματος και άλλων λιγότερο επιβλαβών εναλλακτικών λύσεων στο κάπνισμα, είναιένα θέμα για το οποίοπολλά μέλη της κοινωνίας των πολιτών αισθάνονται ότι δενακούγονται στις Βρυξέλλες. Εκατοντάδες ατμιστές, γιατροί, επιστήμονες και εμπειρογνώμονες στον τομέα του εθισμού, της τοξικολογίας, καθώς και ειδικοί σχετικά με τις αρχές μείωσης των βλαβών. έχουν εκφράσει επίσημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη σημασία της εξέτασης των προϊόντων που είναι πολύ λιγότερο επιβλαβή από τον καπνό. Ωστόσο, μέσω του σχεδίου της ΕΕ για τον καρκίνο, κατέστη σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες σε αυτά τα νέα προϊόντα.HΕυρωπαϊκή Έκφραση συμμερίζεται αυτές τις φωνές βοηθώντας να τεθεί το ζήτημα σεένα από τα άλλα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ελπίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιοθα διασφαλίσει ότι θα ληφθούνυπόψη όλες οι φωνές και τα επιστημονικά επιχειρήματα.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό καπνιστών. Ο αντίκτυπος του καρκίνου κατά τη διάρκεια της ζωής των ανθρώπων και η ποιότητα της ζωής τωνπολιτών δεν μπορούν να μη ληφθούν υπόψιν. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε όσους κάνουν το σημαντικό βήμα να σταματήσουν την κατανάλωση επιβλαβούς καπνού και που το βρίσκουν ευκολότερο να το πραγματοποιήσουν (και να το στηρίξουν) αυτό με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Στόχος μας μέσω αυτής της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού είναι να βοηθήσουμε να δοθεί φωνή σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών– και ενδεχομένως σε πολλούς άλλους που καπνίζουν σήμερα και των οποίων τα δικαιώματα σε δυνητικά λιγότερες βλαβερές επιλογές στο μέλλον, μπορεί να επηρεαστούν ή ακόμα και να περιοριστούν.

Σας προσκαλούμενα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα, να παρακολουθήσετε τις βιωματικές ιστορίες καινα προσθέσετεκαι τη δική σας φωνή στην αναφορά. Ενθαρρύνουμε όλους όσους έχουν προσωπικές ιστορίες να τις μοιραστούν. Καταγράψτε τα δικά σας βίντεο και ενημερώστε μας. Μοιραστείτε τις αναρτήσεις μας.

Διάδωσε και εσύ το #vapingchangedmylife στην Ελλάδα.

Επισκέψου τη σελίδα http://www.vapingchangedmylife.gr/ και υπόγραψε τοpetition

© 2011 Όμιλος Ευρωπαϊκή Έκφραση

Ομήρου 54, 106 72 Αθήνα. Tηλ.: 210 3643224, 210 36 46 953, ekfrasi@ekfrasi.gr